Bizden Haberler

Op.Dr.İlhan DEMİRYILMAZ

Mora-Terapi ile Detox

MORA-Terapi ile DETOX 
Mora-Terapi’nin ana kullanım alanının sigara bırakma olmadığını bilmelisiniz. Sigara bırakmak için MORA-Terapi uygulamasının da, aslında detoks-temizlenme amacıyla yapıldığını hatırlamak istiyoruz.  

Aşağıda vücudumuzdaki ağır metal ve çevresel toksin birikimleriyle ilgili kısa bir açıklama bulacaksınız. Eğer konuyla ilgileniyorsanız vücudunuzdaki toksik birikimi azaltmak için MORA-Terapi seansları ve bunun yanında  size önereceğimiz diğer destekler için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

ÇEVRESEL TOKSİNLERE KARŞI 
MORA-Terapi
Çevresel toksinler dediğimizde zehirli olduğunu  bile bile sanayide kullandığımız ve çevresel kirlilik yoluyla bize ulaşan maddelerden, tarım ilaçlarından, böcek öldürücülerinden, hormonlardan, az miktarlarda olsa da günlük hayatımızda an be an devamlı karşılaştığımız maddelerden bahsediyoruz. Çevresel toksinler aynı ağır metaller gibi yağ dokusunda yerleşiyor ve özellikle beyin üzerinde yıkıcı etkileri bulunuyor. Dioksin, Lindan, Isocyanat ve diğer bilinen onlarca çok zehirli madde hepimizin vücutlarında az ya da çok bulunuyor ve bundan dolayıdır ki kronik hastalıklar eskisine nazaran çok daha fazla görülüyor. Bu toksik maddelerin çoğu vücudumuzda estrojen hormonuna benzer şekilde davranıyor ve hepimizde az ya da çok hormonal bozukluklar yaratıyor.   

AĞIR METALLERE KARŞI 
MORA-Terapi
Civa / Amalgam (Siyah) Dolgular: Çevresel kirlilik arttıkça daha fazla civaya maruz kalıyoruz ve bu durum sağlığımız için ciddi bir risk oluşturuyor. Tıpta ilerlemeler arttıkça vücuttaki civa birikiminin birbirinden bağımsızmış gibi duran birçok kronik hastalığın asıl sebebi olabileceğini öğreniyoruz. Civa vücudumuzda yağ dokusunda birikiyor ve yağ dokusunun ise sinir sisteminin, beynin, böbreklerin, akciğerlerin, salgı bezlerinin ve diğer birçok önemli organın yapıtaşı olduğunu hatırlamak gerekiyor. 

Birçok kişide civa birikiminde önemli bir faktör dişlerdeki amalgam dolgular. Diş dolgusu olarak kullanılan amalgam civalı bir bileşiktir. İçeriğinde civa, gümüş ve diğer bazı  metaller bulunur. Ağız içinde farklı içeriklerdeki amalgam dolguların bulunması ve bazen tek bir amalgam dolgunun varlığında bile “ağız içi pil” denilen elektriksel aktiviteyle karşılaşılabilinir. Ağız içinden milivolt ve mikroamper cinsinden ölçülen bu aktivite amalgamdan iyonlaşmanın yani civa salınımının göstergesidir. Bu ölçüm MORA cihazıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Vücudunuzun devamlı surette maruz kaldığı bu Civa yükü sağlığınızla ilgili birçok problemin kaynağı olabilir. 

Kurşun: Vücutta yerleşen yerleşen bir diğer önemli ağır metaldir. Yağ dokusunda birikir. Civa gibi birçok farklı organ sistemi üzerinde problemler yaratır. Duygu durumda bozlumlalar, hatırlama güçlükleri, depresyon eğilimi ve psikiyatrik problemler ve kronik yorgunluk hali, genel halsizlikler da duruma göre az ya da çok kurşun birikimiyle de ilişkilidir. Kurşun soluduğumuz havadan, içtiğimiz sudan, yediğimiz sebzelerden ve diğer besinlerden vücudumuza girmektedir.  

Cadmiyum: Pilerin içerisinde olan, otomativ ve diğer sanayide kullanılan ve çevresel kirlilik sonucu vücudumuzda biriken bir ağır metaldir. Sigaranın içinde de Cadmiyum bulunur. Diğer ağır metallere benzer şekilde çinko ve selenyum gibi iyi metallerin emilimini azaltır. Çinkonun bağışıklık sistemimiz için çok önemli olduğunu, selenyumun ise bizi kanser gibi kronik hastalıklardan koruduğunu bilmemiz önemlidir.  

Ne Yapmalı: Yapacağımız görüşme sonrası, ortalama 4-6 seanslık MORA-Terapi programı ve beraberinde önereceğimiz bazı bitkisel destekler için lütfen iletişime geçiniz.

Diğer Haberler